Magazinsel Beslenme ve Vücut Gelişimine Etkisi

Magazinsel Beslenme ve Vücut Gelişimine Etkisi

Yazı No: 7

Hazırlayan: Berkay Türkkan

Magazinsel Beslenme ve Vücut Gelişimine Etkisi

“Magazinsel Beslenme de ne?” dediğinizi şimdiden duyar gibiyim. Örnekler ile açıklayayım:

Yaza kısa bir süre kala hafta sonu evinizde oturuyorsunuz, elinizde herhangi bir gazetenin hafta sonu eki var. Manşette ise büyük harflerle “Ünlü şarkıcı (İsim vermeyeceğim fakat kim olduğunu hemen anlayacaksınız) karpuz yiyerek 10 kilo verdi!” yazıyor. “Böyle bir şey nasıl olur?” diyerek haberi inceledikten hemen sonra ertesi günden itibaren zayıflamak isteyen tüm kadınların pazarlarda, marketlerde karpuz aradığını görürsünüz.

“Şarkıcılardan bize ne? Biz sporcuyuz” dediğinizi de duyar gibiyim. İkinci ve üçüncü örneğim ise direkt olarak bizlerle ilgili.

Daha birkaç ay öncesine kadar ortalıkta meşhur bir fıstık ezmesi vardı (Sanırım hala var ama eskisi kadar popüler değil). Fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenen çoğu kişi fahiş fiyatlara bu fıstık ezmesini temin edebilme telaşındaydı. Bahsedilen ürün öyle bir lanse edilmişti ki insanlar bu fıstık ezmesini tüketerek kaslanacaklarını zannediyorlardı. “Hadi canım sen de” diyebilirsiniz fakat bu söylediklerime bire bir şahit oldum. İnsanlar bu fıstık ezmesinin mucizeler yaratacağını ciddi anlamda düşünüyorlardı ve bu amaç uğruna ceplerinden çıkan parayı neredeyse hiç umursamıyorlardı. Yeri gelmişken söyleyeyim, fıstık ezmesini çok severim ama bu ürünü ne aldım, ne de almayı düşündüm. Ara öğünümde kullanabileceğim bir besin bana ana öğünümden pahalıya geliyorsa işte o zaman oturur düşünürüm. Siz de düşünmelisiniz.

Üçüncü örneğimle devam ediyorum. Fitness ve vücut geliştirmeyle ilgili bir dergi okuyorsunuz diyelim. Derginin kapağında “Phil Heat’in Nasıl Besleniyor?” başlığını gördünüz ve hemen o sayfayı açtınız. Karşınıza 6’dan az olmayan ana öğünler, tavuk-kırmızı et-balık-pirinç-sebze-salata dolu listeler çıktı ve sayfanın en dikkat çekici yerinde de büyük harflerle kare içerisinde yazılmış “X balığını her gün tüketirim” cümlesini gördünüz. Vücudunuzu geliştirmek için ülkemizde bulamayacağınız, bulsak bile inanılmaz fiyatlara temin edebileceğimiz o X balığını yana yakıla aramanıza gerek yok. Phil Heath’i Phil Heath yapan o büyük harflerle kare içerisinde belirtilen balık değil. Geriye kalan 5 ana öğünle birlikte (Rastgele bir sayı veriyorum) o balıklı öğünün toplamı ve disiplini.

“Magazinsel beslenme” demek istediğim şey tam da yukarıda anlattığım örneklerdeki küçük ama mucize yaratacağını düşündüğünüz beslenme şekli. İyi beslenirseniz, iyi antrenman yaparsanız, uykunuza dikkat ederseniz ve bunu düzenli şekilde yaparsanız gelişirsiniz. Bu kadar basit. Maalesef bunlara dikkat etmeden vücudunuzu geliştirecek mucizevi besinler şu ana kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak.

Güçlü kalın,

yazar olmak

YORUMLAR

WORDPRESS: 0