Vücutçular için Dönemsel Farklar

Vücutçular için Dönemsel Farklar

Vücutçular çok iyi görünmek için yılda birkaç kez çalışırlar. Sahnedeki bu gençleri diğerinden ayıran ise yarışma aralarında yaptıkları şeylerdir.  İniş çıkışları olan Joel Stubbs, başarılı bir sezon dışı dönemin ipuçlarını anlatıyor. 

 

(S) Sezon dışı süre boyunca diyetim konusunda ne kadar özgür olabilirim? Çok sıkı çalıştığım sürece istediğimi yiyebilir miyim?

(C) Sezon dışı sürede ben diyetim konusunda daha özgürüm.  Çalışmaya devam ettiğin ve aerobik hareketler yaptığın sürece bazı ıvır zıvır yiyecekleri yiyebilirsiniz.   Çok kötü sonuçlanmayacak şekilde istediğimi yiyebileceğim kadar çalışıyorum.  Akşama kadar yakılabilmesi için yalnızca sabahları yediğim daha “özgür” yiyecekler var.


(S) Sezon dışı sürede alınan kaç kilo çok fazla olarak değerlendirilebilir? Tekrar bir diyete başlamadan önce, yarışma kilonuzdan ne kadar fazlasına kadar çıkabilirsiniz?

(C) Aynaya bakın.   Bir duruş seçtiğinizde, ne görüyorsunuz?  Yağlar kasılmaz, yani kaslarınızı pek ayrıntılı olarak göremiyorsanız diyetinize dikkat etmenin vakti gelmiş demektir.  Şeklimi ben çok fazla bozmam. Dolayısıyla, bir şova hazırlanırken yalnızca 12 hafta bana yetiyor.  Bazıları, sezon dışı süre boyunca çok fazla kilo aldığından daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor.  Bu deneyimli vücutçuların neden daha başarılı olduklarını gösteriyor.  Vücutlarının çeşitli diyete ve hazırlığa nasıl tepki verdiklerini öğrenmişlerdir.


(S) Sezon dışı süre boyunca caydırıcısı yiyeceklerle nasıl başa çıkıyorsunuz? Bunları hangi sıklıkta yiyorsunuz? Genelde hangisini yiyorsunuz? Hala uzak durduğunuz yiyecekler var mı?

(C) Ateşin sürekli yanmasını sağlarsan, içine ne atarsan at yanacaktır. Benim bu konuya bakışım bu yönde.  Bu yüzden, metabolizmamı, vücut şeklimi koruyacak ve eksiklikten delirmeyecek kadar çalışır durumda tutuyorum.   Yediğim bu tür yiyeceklerden bazıları, Pringels, dondurma, peynirli kek, tako, patates kızartması, kızarmış tavuk parçaları, patates salatası, fıstık ezmesi ve reçelli sandviçler, peynirli makarna ve bazı kızarmış deniz ürünleri. Günde yalnızca bir kez abur cubur yiyebiliyorum ve bunu ikinci ya da üçüncü öğünümde yapıyorum. Yani yine vücudumun yakabilmesi için günün olabildiğinde erken saatlerinde yiyorum.  Eğer akşam yemeğinden sonra büyük bir tatlı yerseniz, vücudunuza yağ eklemekten başka bir şey yapmazsınız.


(S) Yarış diyetiniz ve sezon dışı diyetiniz arasındaki en büyük değişiklik nedir?

(C) Yarış diyetimde sezon dışı diyetime nazaran en büyük değişiklik genellikle daha çok protein ve daha iyi yağ şeklindedir. Sezon dışı diyetimde yalnızca günde üç kez ve yarışma öncesi 12 haftalık hazırlık dönemimde de haftada 7 kez-günde 1 kere- kırmızı et yiyorum.  Bir şova hazır olup olmadığınız konusundaki kilit nokta proteini odak noktanız yapmaktır.  Vücudunuzdan daha sonra atabileceğinizden (ya da atmak isteyeceğinizden) daha fazla yağ almayın.  Sezon dışı, biçimsiz vücut anlamına gelmek zorunda değil.  Sadece, diyetiniz ve yiyecek seçiminiz konusunda biraz daha rahat olabileceksiniz demek.


Joel Stubb’un Yarışma Öncesi Beslenmesi – Örnek Gün

Öğün 1 1 kase yulaf ezmesi, 18 çırpılmış yumurta akı
Öğün 2 400 gr  balık, 1 kase glutensiz beyaz pilav
Öğün 3 400 gr  balık, 1 kase glutensiz beyaz pilav
Öğün 4 400 gr tavuk göğsü, 1/2  kase glutensiz beyaz pilav
Öğün 5 400 gr tavuk göğsü, salata (ıspanak, marul)
Öğün 6 400 gr  balık, salata (ıspanak, marul)
Öğün 7 400 gr  balık, küçük bir avuç badem

 

Joel Stubbs’un Sezon dışı Beslenmesi – Örnek Gün

Öğün 1 1 kase yulaf ezmesi, 1 adet fıstık ezmesi ve reçelli sandviç, 1 parça meyve, çırpılmış 8 adet yumurta akı ve 3 adet yumurta sarısı
Öğün 2 285 gr tavuk göğsü, 1 kase baharatlı pilav, küçük bir kase dondurma
Öğün 3 285 gr balık, salata (ıspanak, marul) küçük bir avuç Pringles
Öğün 4 340 gr balık, 1 kase baharatlı pilav
Öğün 5 285 gr tavuk göğsü, salata (ıspanak, marul)
Öğün 6 40 g protein shake, 2–4 parça meyve
Öğün 7 Balık salatası (marul, ıspanak, salata sosu)

YORUMLAR

WORDPRESS: 0